Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΕΛΛΑΣ 2012


να την βαλετε στον κωλο σας αυτη την κοινωνια.
μαλακες ελληνες ξεφτιλες μιλατε και για πολιτισμο καθικια.
ποιο κρατος και ποια δικαιοσυνη ρε μαλακες.
μονο για ψηφους ξερετε να μιλατε ολη μερα. απο εκει και περα δεν τρεχει τιποτα.
καμμια ψηφος, καμμια καλπη δεν θα αλλαξει ΤΙΠΟΤΑσ'αυτο το μπουρδελο που ζουμε.
ΣΚΑΤΑ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΑΣ! ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΣΤΕ!
ΦΟΛΑ ΣΤΑ ΚΑΘΙΚΙΑ, ΟΧΙ ΨΗΦΟ..



Οι φόλες αποδεκάτισαν χθες τον πληθυσμό των αδέσποτων ζώων στην πόλη του Κιλκίς γι’ αυτό και εξαγριωμένοι οι φιλόζωοι μαζεύτηκαν σήμερα έξω από το δημαρχείο για να διαμαρτυρηθούν για τα δέκα ζώα που χάθηκαν μέσα σε μερικές ώρες.
Τα μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου Κιλκίς είχαν μεταφέρει τα πτώματα των σκυλιών και των γατιών και τα είχαν εναποθέσει στα σκαλοπάτια στην είσοδο του κτιρίου για να τα δει ο κόσμος.





 ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ..
.




Στα τέλη Μαΐου του 1941 είχε συμπληρωθεί ένας μήνας από την παράδοση της Αθήνας στους Γερμανούς, που ολοκλήρωναν τις επιχειρήσεις τους στην Ελλάδα με την κατάληψη της Κρήτης. Ο Μανώλης Γλέζος και ο Λάκης Σάντας ήταν τότε δύο νεαροί φοιτητές. Το παράτολμο σχέδιο για υποστολή της σβάστικας γεννήθηκε στο μυαλό τους στο Ζάππειο, καθώς αντίκριζαν την Ακρόπολη.

Πήγαν στην Εθνική Βιβλιοθήκη και διάβασαν ό,τι σχετικό με τον Ιερό Βράχο. Στη Μεγάλη Εγκυκλοπαίδεια ανακάλυψαν όλες τις σπηλιές και τις τρύπες της Ακρόπολης. Γρήγορα, αντιλήφθηκαν ότι η μόνη διαδρομή που έπρεπε να ακολουθήσουν για να μην γίνουν αντιληπτοί από τους Γερμανούς φρουρούς ήταν μέσω του Πανδρόσειου Άντρου.

Το πρωί της 30ης Μαΐου 1941, ο Γλέζος και ο Σάντας πληροφορήθηκαν από το ραδιόφωνο ότι η Κρήτη είχε πέσει. Οι δύο νέοι αποφάσισαν να δράσουν το ίδιο βράδυ. Όπλα δεν είχαν. Η ώρα ήταν 9:30 το βράδυ και η μικρή φρουρά της Ακρόπολης ήταν μαζεμένη στην είσοδο των Προπυλαίων.

Με άγνοια κινδύνου, πήδηξαν τα σύρματα, σύρθηκαν ως τη σπηλιά του Πανδρόσειου Άντρου και άρχισαν να σκαρφαλώνουν από τις σκαλωσιές, που είχαν φτιάξει οι αρχαιολόγοι για τις ανασκαφές. Φθάνοντας σε απόσταση λίγων μέτρων από τον ιστό της σημαίας δεν αντιλήφθηκαν κανένα φρουρό και με γρήγορες κινήσεις κατέβασαν το σύμβολο του ναζισμού. Ήταν μία τεράστια σημαία, διαστάσεων 4x2 μ. Δίπλωσαν και πήραν μαζί τους τη σημαία και ακολουθώντας το ίδιο δρομολόγιο απομακρύνθηκαν από την Ακρόπολη, χωρίς και πάλι να γίνουν αντιληπτοί από τους Γερμανούς.

Με έκπληξη η γερμανική φρουρά αντιλήφθηκε νωρίς το πρωί ότι η σβάστικα έλειπε από τον ιστό. Οι γερμανικές αρχές πανικοβλημένες διέταξαν ανακρίσεις. Μόλις στις 11 το πρωί ανάρτησαν μια νέα σημαία στον κενό ιστό.

Γλέζος και Σάντας καταδικάστηκαν ερήμην σε θάνατο, οι άνδρες της φρουράς εκτελέστηκαν, οι Έλληνες διοικητές των αστυνομικών τμημάτων της περιοχής απαλλάχθηκαν από τα καθήκοντά τους, ενώ για τους φύλακες της Ακρόπολης δεν προέκυψε κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο.

Πηγή: sansimera.gr