Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

SAY NO TO ACTA





Η ACTA αφορά μεγάλο εύρος προϊόντων , απο φάρμακα , μέχρι υλικό που διακινείται ψηφιακά . Στην πράξη , θα χρησιμοποιηθεί γιά τον περιορισμό της ελευθερίας του λόγου στο Internet .


Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012


Αίτημα για να μπλοκαριστεί η διεθνής Εμπορική Συμφωνία Καταπολέμησης της Παραποίησης «ACTA» υπογεγραμμένο από 2,4 εκατομμύρια ανθρώπους, κατατέθηκε σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Ο διευθυντής της εκστρατείας κατά της ACTA Άλεξ Ουίλκς τόνισε πως η συμφωνία «καταρτίστηκε αδέξια» και συνιστά «ένα βήμα πίσω για τις ελευθερίες και τις αξίες που αποτελούν τον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών.

Υπεγράφει σε μία νύχτα χωρίς να περάσει από το Ελληνικό Κοινοβούλιο και τη δημόσια διαβούλευση το περίφημο ACTA για την Ελλάδα.
Σε τελετή που έγινε στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ιαπωνίας, αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και 22 κρατών, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, υπόγραψαν την αμφιλεγόμενη συνθήκη ACTA Anti-Counterfeiting Trade Agreement, που προσπαθεί να επιβάλει κοινά παγκόσμια standards επιβολής και προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησία παγκοσμίως.