Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

ΡΟΜΠΕΣ ΞΕΚΟΥΜΠΟΤΕΣ!



http://lalipouli.blogspot.com
Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου παρευρέθηκαν στην Λυών η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Γιάννης Πρετεντέρης για να συμμετάσχουν στο φόρουμ της εφημερίδας Liberation, σε ομιλία με θέμα 'H Ελλάδα υπό ευρωπαϊκή κηδεμονία;'.

Ομάδα Ελλήνων φοιτητών και εργαζομένων αποφάσισε να παρέμβει με κείμενο της κατά την διάρκεια της ομιλίας, προσπαθώντας να σπάσει την μονόπλευρη παρουσίαση της κατάστασης αλλά και να εκφράσει την αντίθεση της στα πολιτικά τεκταινόμενα της χώρας. Ενδεικτικά, ο Πρετεντέρης παρουσιάστηκε από τον συντονιστή της συζήτησης ως 'εκπρόσωπος του λαού'!

Ο ίδιος συντονιστής μας ζήτησε τρεις φορές να είμαστε σύντομοι ενώ στην έναρξη της παρέμβασης μας ένας φουσκωτός ήρθε προς την πλευρά του ατόμου που έκανε την παρέμβαση.

Οι διοργανωτές του φόρουμ ανησύχησαν μην τους χαλάσουμε την γιορτή τους και μην ακουστεί κάποια διαφορετική άποψη, δείχνοντας ότι η επιλογή των καλεσμένων κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν.

Ιδιαίτερα αρνητική εντύπωση, σε εμάς τουλάχιστον, προκάλεσαν οι δηλώσεις Μπακογιάννη και Πρετεντέρη σχετικά με την άκρα δεξιά, αφού τόνισαν πως δεν την παίρνουν στα σοβαρά (Μπακογιάννη), χαρακτηρίζοντάς την αστεία (Πρετεντέρης).

Δηλώσεις αν μην τι άλλο υποκριτικές μιας και οι δύο τους 'ξέχασαν' ξαφνικά ότι στήριξαν και στηρίζουν το εν λόγω κόμμα, είτε με την ψήφο τους είτε με άρθρα τους σε εφημερίδες. Φυσικά δεν χάσαμε την ευκαιρία να τους το θυμίσουμε.

Η παρέμβαση αυτή έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά παρεμβάσεων που πραγματοποιήθηκαν σε Παρίσι, Βρυξέλλες και Βερολίνο και που δείχνουν με τον πιο έμπρακτο τρόπο ότι η κάστα αυτή που κυβερνά, δεν μας εκπροσωπεί, δεν έχει καμία νομιμοποίηση και θα μας βρίσκει διαρκώς απέναντι της, εντός και εκτός Ελλάδας.

Ούτε στη Λυών, ούτε πουθενά!

Βερολίνο, Βρυξέλλες, Παρίσι και Λυών
Η αλληλεγγυη το οπλο των λαων.